Održan peti “Susret s kupcima”

Bez autora
Nov 18 2012

U utorak, 13. novembra 2012. godine, u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) održan je peti po redu “Susret s kupcima” (Meet the buyer - Serbia Open for Business). “Susret s kupcima” je u svetu široko primenjivan i rasprostranjen koncept koji povezuje potencijalne kupce i dobavljače po principu prethodno zakazanih individualnih sastanaka i time preduzećima štedi vreme i novac.Uvođenje prakse redovnog održavanja “Susreta s kupcima” utiče na promociju Republike Srbije kao pouzdanog izvoznog partnera i povoljne lokacije za strana direktna ulaganja.

Održan peti “Susret s kupcima”U utorak, 13. novembra 2012. godine, u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) održan je peti po redu “Susret s kupcima” (Meet the buyer - Serbia Open for Business).

“Susret s kupcima” je u svetu široko primenjivan i rasprostranjen koncept koji povezuje potencijalne kupce i dobavljače po principu prethodno zakazanih individualnih sastanaka i time preduzećima štedi vreme i novac.

Uvođenje prakse redovnog održavanja “Susreta s kupcima” utiče na promociju Republike Srbije kao pouzdanog izvoznog partnera i povoljne lokacije za strana direktna ulaganja.

Takođe, to je i jedinstvena prilika za podršku razvoju domaćih kompanija-dobavljača i jedan od načina koji omogućava malim i srednjim preduzećima u Srbiji da se direktno povežu sa renomiranim međunarodnim kompanijama-kupcima i tako postanu deo globalnih lanaca dobavljača.

Ovogodišnji sajam, koji je održan u hali Belexpocentra u Beogradu, bio je posvećen preduzećima koja posluju u sektorima hrane i industrije nameštaja. Sajmu su prisustvovale 144 kompanije, među kojima je bilo 17 kompanija-kupaca iz Rusije, Nemačke, Danske i zemalja regiona, a 127 kompanija-dobavljača iz Srbije i to 56 kompanija iz sektora nameštaja, 67 iz sektora hrane i 4 kompanije koje su nastupale u oba sektora. Održano je 177 sastanaka i već sada postoji više od 10 potencijalnih ugovora o saradnji.

I dobavljači i kupci su se složili da im je ovaj sajam bio od velike koristi, a organizaciju sajma su ocenili najvišim ocenama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik